Jak mám začít s automatickou kresbou

15.02.2016 22:44

Sama jsem si kladla před skoro 6 lety tutéž otázku. Nevěděla jsem jak na to, jak začít, jak uchopit tuto kresbu a co od toho vlastně čekat. Měla jsem tolik otázek a chtěla jsem, aby mě někdo provedl celým procesem automatické kresby. Nakonec jsem se po nějaké době rozhodla vyhledat kurz automatické kresby. Po 5 letech práce s automatickou kresbou jsem se rozhodla napsat tento návod.

Kladete si tytéž otázky a máte myšlenky, že to nedovedete, že potřebujete jasný popis jak na to? Pak jste tady správně. Jednoznačný návod „jak začít s automatickou kresbou“ neexistuje.  Každý z nás má tu možnost malovat automatickou kresbou, a žádného “guru“ k tomu nepotřebujete. Je to tak snadné a umí to každý tedy i Vy. Není zapotřebí někomu platit za to, že už něco umíte. Aby Vás to „naučil“ znovu. Mluvím teď o kresbě, kterou si sami dovedete pomoci. Kdy se sami stáváte svými léčiteli. Malujete Vy a léčíte sami sebe. Je to tak snadné. Tím, že dáte energii, kterou v sobě zadržujete na papír, si jí sami z těla uvolníte, odejde a Váš subtilní systém, Váš energetický systém, se může opět „rozběhnout“ i tam, kudy před chvíli nemohl.

Na internetu najdete spoustu rad a návodu a lidé Vám budou ukazovat, jak se to má dělat. Ukazují Vám však jen to, jak to dělají oni. Každý jsme jedineční, a i naše kreslení je jedinečné. Proto se nesrovnávejte s někým jiným, nechtějte to umět, tak jak to umí oni. Protože si tím jen zavřete dveře před vlastními možnostmi. Vy to umíte stejně jako ti, co Vám to ukazují  anebo ti co Vás zvou na své kurzy. Nikdo Vám však nedá přesný návod jak to dělat, jak svým kresbám rozumět. To budete vědět a víte jen Vy. A proto nic v tom nehledejte a dejte se rovnou do toho.

Jak na to si již nyní vysvětlíme J

 

V prvé řadě je důležitý čistý záměr. Čistý záměr pomoci sám sobě.  

V druhé řadě je důležité od toho nic neočekávat. Tím se lépe uvolníte.

Jakmile ucítíte, že tyto dva záměry jsou ve Vás, můžete začít.

Vyhledejte si klidné místo, kde nebudete nikým a ničím rušeni. Doporučuji si vypnout mobilní telefony. Následně si můžete pustit příjemnou hudbu, zapálit vonné tyčinky nebo svíčky, prostě cokoliv co Vám pomůže se lépe uvolnit. To nejdůležitější co musíte mít, jsou samozřejmě pastelky a papír J.

Jakmile budete mít vše nachystané, tak se pohodlně usaďte. Místo pro malování by mělo být takové, kde je Vám dobře. Klidně i v posteli J Před každou kresbou poproste Boha spolu a Archandělem Michaelem o ochranu sebe i prostor, kde kreslíte. Není potřeba mít nějakou formu prosby o ochranu. Důležitější než slova jakými to řeknete, je Váš opravdový a upřímný záměr. Klidně můžete říct „Drahý Bože a Archanděli Michaeli prosím Vám tímto o Vaší ochranu. Prosím o mé vedení při této kresbě, aby vše bylo dle Božího plánu a ku prospěchu všem. A děkuji svým andělům strážným, za jejich ochranu a vedení.“  Také své Vyšší Já poproste o spolupráci, a aby Vás vedlo s láskou. Ale slova si můžete volit úplně jiná stejně jako světelné bytosti, které chcete mít u automatické kresby.

Pak už jen stačí vyslovit čistý záměr. Např. máte kašel.  Stačí tedy vyslovit Váš záměr. Prosím o vykreslení mého kašle na tento papír, všeho co ho způsobuje, ať se zakreslí teď a tady. Pokud necítíte a nevíte kterou pastelku vzít do ruky, tak jen zavřete oči a sáhněte do chumlu pastelek. Věřte, že energie Vašeho kašle si přitáhne správnou pastelku J Položte pastelku na papír a nechte jí ať dělá, co chce. Pokud se nic neděje a Vaše ruka stále jen stojí a nekreslí, můžete zkusit začít pastelkou kreslit sami např. Malé čárky, jako byste vykreslovali pozadí omalovánky. Během tohoto kreslení si stále opakujte svůj závěr tedy prosím o vykreslení mého kašle na tento papír, všeho co ho způsobuje, ať se zakreslí teď a tady.

Nespěchejte na sebe. Dejte tomu čas. Hlavní je nic neočekávat. Nechte si pro sebe tolik času, kolik potřebujete. Já vím, že Vy to dokážete hned na první pokus. Nepochybuji o Vás.

Jakmile se vykreslíte, může se stát, že budete potřebovat více než jeden papír, tak nezapomeňte poděkovat za ochranu i vedení.

Nyní máte na papíře přenesenou energii svého kašle. Barva, síla tahu vše něco naznačuje, ale pro nás to v tuto chvíli není až tak podstatné. Pokud byste však chtěli automatickou kresbu využít také k osobnímu růstu i to je možné. Pak je důležité znát, proč daný kašel mám. O tom se rozepíšu příště J

Takže máte papír nebo i více, které jsou totálně počmárané. Nic není špatně. Vykreslili jste to, co jste měli uvnitř a přenesli to ze sebe ven na papír.

Tuto energii je nyní potřeba transformovat. Energie se nikam neztrácí, stále existuje, a jelikož již tuto energii nechceme, je důležité jí transformovat. Proto si tyto obrázky nikdy nenechávejte, nikomu je nedávejte.

Energii transformujeme za pomoci ohně, že obrázek spálíme nebo za pomoci vody, tedy že obrázek roztrháme a např. spláchneme. Při tomto rituálu poprosíme vesmír o to, aby energii na tomto papíře transformovat na světlo a lásku.

 

Takto tedy můžete pomoci sobě od bolesti, rýmě, nachlazení nebo čehokoliv co Vás napadne. Samozřejmě nejde tuto metodu brát jako samospasitelnou a jako samoléčebnou. Může Vám ale aspoň pomoci. Vše záleží na hloubce problému, který Vás trápí.

Metodu zvládají hravě i malé děti. Tedy maminky, pokud chcete, můžete zapojit i své malé děti. Stačí se jich jen zeptat např. jakou barvu má jejich kašel, nebo jejich rýma. Pokud už umí pojmenovat barvy. Pokud ne tak jim nabídněte pastelky a zeptejte se jich stejně a poproste je, ať si vyberou barvičku stejnou, jakou má jejich kašel nebo rýma. A pak už jim jen dejte papír a nechte je, ať tu svou rýmu namalují na něj. Postupujte stejně jako u sebe. Tedy poproste o ochranu a pak transformujte energii, kterou dítko převedlo na papír.

 

S láskou Lenka

—————

Zpět